La rua d’enguany ha girat entorn dels Pastorets de Mataró.

Ha estat una rua de gran format, que ha comptat amb tots els components d’un espectacle, tècnics, personatges bons i dolents, personatges dramàtics i còmics, decorats,…

Jonàs i Mataties

Són els dos pastors còmics de l’obra dels pastorets de Mataró. Sempre van acompanyats del seu estimat pollí i del seu xai, tot i que de vegades es despistin i perdin alguna ovella. La seva escena més boja i divertida és La Saca.

Els xais

Un xai i un ase, acompanya sempre a Jonàs i Mataties. El xai és el seu company de penes i alegries i omple de rialles a grans i petits.

Les Ninfes

Les NINFES són el primer personatge que apareix en el pròleg. Simbolitzen  joves trapelles i despreocupades, màgiques, ràpides i enginyoses. Només viuen en llocs fantàstics, en mig d’un paisatge lluminós, en llacs d’aigües cristal·lines.”

Bruixes

Són personatges foscos, però que també tenen les seves danses a la vegada que fan encanteris. Quan no fan res de tot això, volen amb l’escombra o es pentinen.

Follets

Se’ls atribueix un caràcter entremaliat, burleta i juganer, en general fan tota mena de trapelleries.

Mussols

Formen part del decorat del ball dels follets i apareix en el pròleg. El mussol, obre les seves ales al ritme de la música dels trapelles follets que dansen alegres i burletes enmig del bosc.

Dimonis

Els dimonis petits o coneguts també com les fúries de l’infern representen la lluita contra el bé, la temptació. Són els futurs Satanassos de l’obra.

Pastors i pastores

Són personatges que apareixen en moltes escenes dels pastorets. Com en els pessebres, n’hi ha que porten llenya, altres van a rentar la roba, porten el blat per fer el pa, una gerra amb aigua, hortalisses acabades de collir o simplement passegen despistats tot comprant pel mercat.

Llunes

La lluna és un decorat que apareix en el tercer acte. La lluna il·lumina una nit tenebrosa. Aquest personatge, que mou les galtes i treu la llengua, atrau als més petits, pel seu caràcter burleta.

Les pedretes

Per al quadre del retorn del fill pròdig, i com a cloenda del segon acte, es pot veure una actuació simpàtica i alegre, protagonitzada per la mainada. El “ball de les pedretes” una dansa infantil que procedia de l’escena de rams i palmes d’una Passió que es representava al s. XIX a l’AteneoMataronés.

Arcàngel Miquel

El guerrer celestial i príncep dels àngels. Personatge principal de l’obra dels pastorets, juntament amb Satanàs i Naïm. L’arcàngel Miquel lluita amb les seves millors armes, la paraula, per captivar el cor de Naïm.

Satanàs

Conegut també com el príncep dels dimonis. Satanàs representa l’encarnació del mal. En l’obra dels pastorets, està en lluita constant amb l’arcàngel Miquel.

Tècnics

Són totes aquelles persones que participen en l’espectacle realitzant feines molt importants però que el públic no veu. Poden ser tramoies, tècnics de so, de llum,, personal d’atrezzo, equip de vestuari, maquilladores, tècnics en efectes especials,. Són els primers d’arribar i els últims de marxar i sempre van vestits de negre.