BREU HISTÒRIA I CARACTERÍSTIQUES DEL CENTRE

 

 

 

 

Amb més de 150 anys d’història a Mataró

La congregació religiosa de les Missioneres del Cor de Maria va ésser fundada l’any 1848 pel prevere olotí Joaquim Masmitjà i de Puig, amb la finalitat de promoure l’ensenyament destinat a les noies, que en aquell moment es trobaven amb una gran dificultat per accedir a l’escola.

Després de la fundació de la primera escola Cor de Maria a Olot, li van seguir d’altres a diferents poblacions de la Garrotxa, el Gironès, la Selva i l’Empordà.

L’any 1861, la ciutat de Mataró comptava amb dos centres escolars per educar les noies de l’època, veient la necessitat de fundar una escola adreçada a satisfer l’ensenyament de les filles de les famílies de classe mitjana, Joaquim Masmitjà no va dubtar a portar el seu projecte a la ciutat de Mataró.

Així, el 19 de novembre del 1861 es produí la fundació de la Comunitat de les Missioneres del Cor de Maria a Mataró, amb sis religioses al capdavant i tenint com a primera ubicació el número tres del Carrer d’ Argentona.

La bona acollida i l’augment de famílies que demanaven que les Missioneres del Cor de Maria instruïssin les seves filles va exigir un canvi d’emplaçament del Col·legi, que es va traslladar a les actuals instal·lacions del carrer de La Riera.

Així, el 19 de novembre del 1861 el Dr. Joaquim Masmitjà, que va creure sempre en la necessitat de la promoció de la dona, veritable pilar no solament de la família sinó també de la societat en general, no va dubtar ni un moment, va enviar sis religioses per fundar l’escola a la ciutat.

La primera seu, va ser a una casa del carrer d’Argentona nº 4, avui desapareguda. La bona acollida i l’augment de famílies que demanaven que les Missioneres del Cor de Maria instruïssin les seves filles va exigir un canvi d’emplaçament del Col·legi i per aquest motiu es va traslladar a les actuals instal·lacions del carrer de La Riera.

Aquella escola de fa més de 156 anys era molt diferent a l’actual com també ho era la societat de la qual formava part. Però avui encara el nostre “Cor de Maria” manté els trets essencials que van configurar la d’aquell moment.

Actualment impartim les etapes d’Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria i les àrees/matèries curriculars que marca el Departament d’Ensenyament així com hores complementàries que tenen per objectiu completar l’educació integral dels infants i joves. Algunes d’aquestes matèries són: anglès, música, taller de manualitats, psicomotricitat, educació en valors, educació emocional, teatre, eines TIC, robòtica, tècniques d’aprenentatge, english drama…

Tenint com a prioritat, el tracte personal i una relació constant amb les famílies, centrem les nostres metodologies en l’atenció individualitzada, el treball en equip, la utilització de les noves tecnologies i la normalització de l’anglès com a tercera llengua.

Amb la intenció de donar un servei a la societat, som una escola immersa en el canvi continuat, adaptant les metodologies a les necessitats socials i conjungant el passat i el futur.

El nostre objectiu és preparar als nostres alumnes per esdevenir futurs ciutadans actius, preparats per seguir el seu aprenentatge, per tant finalitzant els seus estudis obligatoris preparats per encarar-se al futur, amb una visió oberta al món, essent persones competents per tal que assoleixin els seus objectius i metes. Per això potenciem entre l’alumnat la seva autonomia i l’esperit crític i fomentem la seva creativitat, el treball de les emocions i el coneixement d’un mateix.

El personal de l’escola, coneix el projecte educatiu del centre i creu en el potencial i possibilitats dels seus alumnes.

C/ La Riera, 58
08301 Mataró
Tel. 93 790 10 53
cordemaria@cordemariamataro.cat
www.cordemariamataro.cat

icon-car.pngFullscreen-Logo
Cor de Maria - Mataró

s'està carregant el mapa - espereu...

Cor de Maria - Mataró 41.540240, 2.444790

Segueix-nos a: